Μαυρικίδου Αλεξάνδρα

Μαυρικίδου Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Μαυρικίδου είναι κάτοχος πτυχίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟ&ΕΕ) και έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ.
Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Προσωποκεντρικής συμβουλευτικής στο ICPS (Postgraduate Diploma Un. of Sctratclyde), έχοντας σαν στόχο την εφαρμογή του για την ανάπτυξη ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος διοίκησης.
Παρακολούθησε το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια , ημερίδες και συνέδρια.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΙΟΔ και της ΔΕ του ΤΟΓΜΕ) και της ΕΠΒΕ.
Στη σημαντική επαγγελματική της εμπειρία κατείχε αξιόλογες θέσεις στον Εμπορικό και Οικονομικό τομέα. Ξεκίνησε και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη COCA COLA HBC S.A , όπου διετέλεσε σε διάφορες θέσεις ευθύνης μεταξύ των οποίων ως Marketing Exp’s Control Manager και Revenue Manager. Συνεργάστηκε με VERTICAL ΑΒΕΕ και συνεργάτης MEGAVEND HELLAS .
Σαν διευθυντικό στέλεχος αλλά και σαν συνεργάτης έχει απασχοληθεί σε διάφορους τομείς και στην υλοποίηση έργων. Ενδεικτικά αναφέρονται περιοχές ευθύνης και η συμμετοχή:
– σε θέματα αποτελεσματικής διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, ανάλυση θέσεων εργασίας , εφαρμογή στόχων-κινήτρων, αξιολόγηση και ανάπτυξη
– σε οργανωτικές αλλαγές
– στην ανάπτυξη και την εφαρμογή διαδικασιών
– στη δημιουργία management reporting
– σε θέματα διαχείρισης εμπορικής πολιτικής και ενεργειών αγοράς