Νέα

Τι θέλετε από την επιχείρησή σας! Vs Τι μπορεί η επιχείρησή σας! Zisimatos Management

 

Ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές, πολλοί επιχειρηματίες μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις καθώς αμφιταλαντεύονται μεταξύ του τι θα μπορούσαν και του τι θα ήθελαν.

 

  • Το τι μπορεί μία επιχείρηση, έχει να κάνει με το σε ποια κατάσταση βρίσκεται… Αν πονάει, από τι πονάει, που πονάει, αν χτυπάει αλλού ο πόνος και αποπροσανατολίζει, ποια είναι τα αίτια του πόνου (που δεν αφήνουν τον επιχειρηματία να κοιμηθεί).
  • Το τι θέλει ένας επιχειρηματίας, έχει να κάνει με το κατά πόσο έχει καταλάβει το τι μπορεί να κάνει μία επιχείρηση, με τα μέσα που διαθέτει (υλικούς και άυλους πόρους), με τους ανθρώπους που έχει, τα προϊόντα / υπηρεσίες που πουλά, την αγορά που απευθύνεται κ.ο.κ

 

Άρα λοιπόν πρώτα κοιτάμε τι μπορούμε και μετά δουλεύουμε πάνω στο τι θέλουμε!

 

Για να καταλάβουμε το τι μπορούμε απαιτείται ακτινογραφία και ίσως να χρειαστεί ένας υπέρηχος, μία μαγνητική ή και αξονική!

Που? Μόνο στα σημεία  του “σώματος” μίας επιχείρησης που εκδηλώνεται ο πόνος.

Προσοχή χρειάζεται καλός γιατρός για την διάγνωση και την συνταγή.

 

Το πρώτο παραπεμπτικό θα πρέπει να γράφει: Απαιτούνται διαγνωστικές εξετάσεις στα οικονομικά της επιχείρησης. Να αξιολογηθεί η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ της ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ και να δούμε τα αίτια… Τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν και έφεραν την επιχείρηση σε όποια θέση βρίσκεται σήμερα (καλή, μέτρια, κακή). Να καταλάβουμε τις λάθος και τις καλές αποφάσεις και ενέργειες. Τις λάθος και σωστές πολιτικές.

 

Διαγνωστικές λοιπόν εξετάσεις ΠΑΝΤΟΥ! Σε όλο το σώμα! Είναι η πρώτη κίνηση!

 

Και προσοχή!
Όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων να έχουν νούμερα και δείκτες!

 

Μόνο με την αξιολόγηση των οικονομικών μίας επιχείρησης βγάζεις συμπεράσματα και παίρνεις αποφάσεις.

 

Στην συνέχεια θα ασχοληθούμε με το τι θα μπορούσαμε.

Πολύ αργότερα με το τι θα θέλαμε.